Voordelen van een gescheiden riolering

Gescheiden riolering, de voordelen

Gescheiden riolering

Een gescheiden rioolstelsel voorkomt dat regenwater en afvalwater samen in één buis terechtkomen. Dat betekent dat afvalwater niet wordt verdund door regenwater. Een groot voordeel hiervan is dat het afvalwater eenvoudiger te filteren is door rioolwaterzuiveringsinstallaties.

Een ander positief effect van een gescheiden rioolstelsel is dat het minder problemen oplevert bij hevige regenval. Door aparte verwerking hoeft de rioolwaterzuivering een minder grote hoeveelheid regenwater te verwerken, waardoor het afvalwater dat in het oppervlaktewater terechtkomt beter wordt gezuiverd.

Gaat u binnenkort verbouwen of is uw dak nodig aan reparatie toe? Denk dan aan een gescheiden riolering, waarbij u regenwater en afvalwater apart houdt. Hiermee voorkomt u dat schoon regenwater van uw daken niet in het riool wordt geloosd, waarbij u direct een bijdrage levert aan een schoner milieu.

Een andere manier om regenwater te scheiden is om het hemelwater op te vangen in een regenton. Voor een paar tientjes zijn deze al te koop. Het water kan direct hergebruikt worden voor uw planten of tuin.

Subsidie voor gescheiden riolering

Sommige gemeenten verstrekken subsidie voor een gescheiden riolering om met elkaar te werken aan een duurzame waterhuishouding. Er valt dus geld te verdienen met het afkoppelen van uw regenwater. Ook u kunt hieraan meehelpen! Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een rioolbedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Riolering en maak direct een afspraak met uw rioolspecialist.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.