Rioolrenovatie

Heeft u vaak last van verstoppingen of andere rioolproblemen? Waarschijnlijk is de kwaliteit van uw riolering verslechterd. Zeker bij oude rioleringen kan het zijn dat er steeds vaker scheurtjes ontstaan of verzakkingen optreden. Wanneer u vaak problemen heeft met uw riolering, is het verstandig om een rioolrenovatie te overwegen.

U heeft meerdere mogelijkheden wanneer u kiest voor rioolrenovatie. Zo kunt u kiezen voor een gehele renovatie, waarbij uw gehele riolering wordt vervangen, maar u kunt ook kiezen voor een van de andere drie vormen van rioolrenovatie: deelrenovatie, kousrenovatie of inlaatrenovatie.

Deelrenovatie
Deze werkwijze is vooral geschikt als het gaat om relatief kleine rioolrenovatie. Het gaat dan om afstanden tussen 0,6 en 5 meter waarbij geen graafwerkzaamheden aan te pas hoeven te komen. Deze technieken zijn te gebruiken in alle leidingen, onder andere beton, pvc, gietijzer, kunststof of HDPE. Door deze goedkopere reparatietechniek voorkomt u lekkages, zandinstromingen en ingroei van wortels. Bij de nieuwe methode wordt een rioolbuis van binnenuit gerepareerd met een speciale hars. De hars wordt op een mat gesmeerd en die gaat om een blaasbalg. Met behulp van een camera wordt de balg op de plek van het lek gezet en opgepompt. Als de hars gedroogd is, kan de balg eruit en is het lek gedicht.

Kousrenovatie
Deze methode van rioolrenovatie wordt gebruikt om kleine scheurtjes en gaatjes te dichten in een leiding zonder dat daarbij graafwerkzaamheden aan te pas hoeven komen. Kousrenovatie, ook wel relining, genoemd, is toepasbaar op alle soorten leidingen. Het is een eenvoudig uit te voeren techniek die door de snelle uitvoeringstijd kostenbesparend is. Bij deze vorm van rioolrenovatie wordt een kous geïmpregneerd met een speciale hars. Vervolgens wordt deze door de betreffende leiding geduwd door een hoge luchtdruk en wordt de kous ontrold in de leiding. De specialist verwarmt vervolgens de kous met warm water waardoor de resine hard wordt, met als resultaat dat de kous als een nieuwe buis fungeert binnenin de oude kapotte buis.

Inlaatrenovatie
Als er lekkage is aan inpandige leidingen, zoals standleidingen van huis- naar hoofdaansluitingen, wordt gebruik gemaakt van inlaatrenovatie. Het renoveren van aansluitingen op de hoofdleiding wordt via deze manier gedaan. Wanneer aansluitingen defect zijn of T- en/of Y-stukken kapot zijn, wordt gebruik gemaakt van een voorgevormde glasvezel versterkt met naaldviltmateriaal met meestel een koud uithardende resine.

Terug naar het overzicht

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een rioolbedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Riolering en maak direct een afspraak met uw rioolspecialist.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.